Vaksin covid

Salam..saya nk tanya saya hamil 6 bulan..ibu mengandung bole ambik vaksin covid tak? Bahaya tak terhadap kandungan #firstbaby #ingintahu

32 Các câu trả lời

Saya pun 6bulan sis..Da selesai dose pertama.. InShaAllah 2minggu lagi dos kedua pulak..Pendapat saya better ambik,sebab kita bawak 2nyawa..

sy 1st dose ngam2 14w.. alhamdulillah smua ok je. 19.8 ni dose ke2.. InsyaAllah dgn izinNya moga ibu2 hamil smua dilindungi dr C19.

3y trước

mula2 risau juga tp memandangkan keadaan kes mkn byk.. tawakal jer.. alhamdulillah tiada pening..demam dll. tgn pun skit kejap je..

sebolehnye ambil..law sis x yakin..bce article doc emilda balchin bnyk bg penerangan tentang kebaikn vaksin tok ibu hamil

baik ambik...saya ambik 1st dose masa 33w,alhamdulillah baby dan saya okay je..takde efek yg teruk...

sy nk tnye lh dalam kandungan bpe ea blh vaksin?sy tgh tgu2 nie..kandungan sy skrg nk msuk 12minggu

Ibu mengandung hanya boleh ambil vaksin covid pada umur kandungan 14 minggu hingga 33 minggu.

saya 15/8 ni ambik vaksin dos ke 2 pulak..so far dos pertama oke je..takde effect ape..🤗

sy baru 21week lengkap vaksin pfizer insyaallah xda apa2 masalah.

vaksin boleh diambil bila kandungn 14 mimggu hingga 33 minggu

Lebih baik ambil sis... Sy dah dos ke 2... Alhamdulillah...