batuk berkahak dan selsema baby

Salam..saya nak tnya,mcm mana nak hilang kn batuk bekahak dgn selsema dekat baby dgn cpt..hri ni masuk hri ke 3 warded..baby baru 1bulan 6hari..

2 Các câu trả lời

Sapu garlic balm.. dkt point2 trtntu... Jika dkt rumah blh try gune nasal spray dgn nasal aspirator tuk sedut hingus bby...tp pape pn..depend pd kes... Sbb xtw ank sis kalau brkahak ada alami jngkitan kuman pd paru2 mcm viral fever or cmne.. nti kang sy pandai2 bg suggestion xok pd ank nti..bhya plak..😅😅pape sis tnye dlu doc ank nye condition mcmne... Lepas tu br sis try mcm sy katakn ni.. biasa spu dkt dada bby...btg hidung bby..blkng bby..tapak kaki dan ubun2 kepala bby... Nti kalau dia brkahak..dia akn muntah lendir yg ada dkt dlm yg xkluar. Lepas tu..bby br ok..tu mcm ank sy la..tp depend pd body ank mcmne..pape pn mg ank sis cpt sembuh..aamiin...

5y trước

Oh pttla..kne make sure paru2 dh clear br leh letak ni.. better tggu progress dr doc mcmne k.. 😉✌

Kerap bagi susu badan