Sakit selepas d&c

Salam,saya nak tanya selepas d&c akan rasa sakit ka di perut?saya baru 3 hari d&c dan hari ni saya sakit perut di sebelah kanan dan pinggang,normal ka kalau sakit mcm tu?ada sesiapa yang pernah mengalami mcm saya?boleh kongsi tak?tq

8 Các câu trả lời

Ya sis.. Mmg sakit.. Lagi² klu buang air kecil, trasa sakit n pedih..2,3 hari mcmtu skit yg xdpt nk tahan..keesokan hari sya jmpa dktor,dktor injek antibiotik n bg pil antibiotik utk dmkn slma 6 hari..alhamdulillah sakit pn dh hilang wlpn sya msih bleeding selama 2 mnggu...

Sama mcm saya sis,buat d&c 3 hari lepas.dah 3 hari sakit sebelah kanan bawah pusat..saya sapu minyak camomile & minum air rebusan halia & serai.esok start berurut..saya cuba buat.ape² pun next week appoitment jumpa Dr.harap² semuanya ok..

Nak tanya,kalau lepas dnc....hanya jaga makan je boleh ke?.Sebab terpaksa bekerja...kerja berdiri gerak sana sini plak..perut dah sakit2 macam sengugut yang kuat..doktor hanya bagi ubat tahan sakit je hari tuh...antibiotik tak bagi plak...🥲

Alhamdulilah saya dah ok selepas beberapa hari tu....sekarang dh rs lebih baik drp selepas seminggu buat d&c..dah msuk keja mcm biasa,naik turun tangga kt ofis seolah2 mcm tk pernah buat d&c...tq smua atas perkongsian

5y trước

Awk amek pantang berapa lama eh time kena dnc hri tu

saya lepas d&c tahun lepas siap boleh merayap2 jalan pergi tandas sendiri... kali kedua buat d&c baru terasa sakit sket.. dokter masuk ubat terus hilang sakit

sy dnc bln 4.. bius pnuh..so far alhamdulillah xde plak rs skit sis...nnti klu brlarutan blh refer doc

sya pla x prnh bgtu sis

5y trước

ooo begitu ke?ari ni pun sama masih sakit3....saya kena folo up balik next week,harap2 tkda apa2

Smga dpmdhkn