Berat baby tak sama

Salam..nak tanye ye...saya mengandung 33 minggu dan gdm diet control...sy plan nak bersalin di hosp swasta..pg tadi gi scan baby kat hosp swasta,dr ckp berat baby 1.7kg dan kecik tp bila saya scan baby kat hosp kerajaan pd hari yg sama,dr ckp berat baby 2.2kg dan ok..saya pun x pasti mana satu yg betul skrg ni..satu lg klu gdm diet control mmg kena bersalin awal ke? tq

1 Trả lời

waalaikumsalam..kebiasaannya gdm digalakkan bersalin awl utk mengelakkn risiko bayi meninggal dalam perut..