Doktor suh pilih czer or normal tp end up kena czer gak

As'salammualaikum. Hai mummy semua. Minggu lps sy check up o&g. Doktor terus tanya pasai slip disk sy. Doktor ckp skrg ni pinggan n belakang ok ke? Sy ckp x ok. Sakit. Dr duduk nk berdiri susah. Dr berdiri nk start berjalan susah. Bukan susah tp lbh kpd kena kumpulkan tenaga extra utk mulakan pergerakkan. Doktor tanya sejak bila? Sy ckp sejak 20w mcm tu dh start sakit. Doktor dh risaukan sy x mampu bersalin normal. Doktor tanya lg. kalo baring lebih 8 jam x bangun² u ok ke? Sy ckp boleh tp sy akan selalu pusing² badan. Dia tanya tido ok? Sy ckp x berapa. Akan pusing² gak sbb 1 pinggang n kaki lenguh. Kemudian tgn kebas. Doktor ckp tgn kebas tu biasa bg org pregnant. Simptom sementara. Dia lbh risaukan tulang belakang sy ni. Doktor cdg utk sy czer. Dlm masa yg sama mereka akan dptkan pandangan doktor ortho jugak sbb sy masih under rawatan klinik pakar ortho. Doktor nk tau keputusan sy pd next check up nt (hujung bulan 9). Doktor ckp kalo sy x mampu teran atau sakit contraction yg lama sgt pun sy kena emergency czer. Kalo czer sy akan dbius penuh sbb bahaya kalo bius separuh badan. Doktor mcm berat ke czer sbb slip disk ni dan jugak bmi sy yg overweight ni. 44 bmi sy. Plus sy de gdm diet control. Jd doktor x galakkan sy lebih 38w. Skrg sy br 28w. Sy jd seram dgr kata doktor ni tp dlm masa yg sama sy nk cuba normal. Suami dan family x kisah jnj ibu dan anak selamat. #dilemafirstbaby #luahanhati #tanyapengalaman

1 Trả lời

saya slip disc jugak, dan dari awal ortho dah suggest czer.. so O&G dah bagi referral ke pakar bius dan dah cakap selective czer, tak payah try normal langsung.. saya sendiri pun daripada awal prefer czer sbb dah ada pengalaman buat prosedur iui, setakat tak sampai sejam baring macam gaya nak beranak tapi tak meneran tu pun saya tak boleh bangun lepas tu.. jadi bila saya bagitau O&G, sebab tu Dr terus decide saya czer je.. saya sekarang dah 30 minggu.. tarikh czer tak confirm lagi, cuma akan tahu lepas appt dengan pakar bius, tp dah dapat anggaran tarikh czer pada 38 minggu nanti..

2y trước

Aamiin. In Sha Allah. Tq kongsi crte dgn sy. ☺️