kongsi pengalaman

Salam..hai ibu2..saja nk tnya ibu2 yg dah ada pengalaman..saya dah 36w4d..baby dah kerap mengeras dan kadg2 sakit pinggang..tp sakit main2 ja la..agak2 ibu2 semua dalam brpa lama lg baby akan keluar?? #1stbaby #due6/12

1 Trả lời

Waalaikumussalam.Mungkin braxton hicks contraction,false contraction tapi tak semestinya akan bersalin lagi..kalau false contraction ni mcm rasa senggugut tp hilang.Kalau semakin kuat dan sakit mengeras tu turun dari atas ke bawah tu, start counting jarak contraction..monitor juga pergerakan baby ya