Saja sharing borak²

Salam,hai ibu² ada x yg due bulan 11 korang da start beli barang ke tu...sy belum lagi😅 bru nak start mmbeli baju ...korang rasa peepare bag hospital tu masa berap week ye ataupon ada x ibu² yg sudah berpengalamn boleh share²#SeriusTanya #Sharing_dong_Bund

7 Các câu trả lời

Mau tau pengalaman dri segi apa? Bag hospital masuk bulan ke7 sy mmg siap prepare dh, makesure bawa barang penting je & lekat dlm 1 bag yg ibu sng angkt juga, ada masa kdg ibu sendiri kna angkt. Barang baby pn start bulan ke6 bru beli tp bergantung klu ada sale masa tu atau ada bajet dh then sy beli,beli sikit2..

Sme lhaa kita due bulan 11 jgk.. Tpi satu brg pom x beli lgi😅tpi ad guna yg abg dy sikit2.. Cuma tambah ape yg patut jee lhaa nnti..anak first dlu sy beli sikit2 mse ad sale atau ad duit lebih bru x rse terbeban sgt nk beli brg..bleh dah awk start beli brg..hehe

Sedang elok lah ni sediakan barang.. Beg hospital. Saya sediakan sebulan sebelum due.. Tapi tak lengkap. Dah dapat tarikh arahan ke wad, terus lengkap kan beg hospital. :)

sye beli start pregnant 4bulan, beli sikit2 je. beg hospital dh masuk 30weeks keatas dh blh readykan dlm kereta siap2, incase any emergency senang.

sama.. dok servay je beli belum. due pun sama bulan 11. tp dah servay harga.. simpan duit dulu apa semua

Saya 32 weeks dah siap semua. Beli sikit2 sis. Kalau beli sekaligus rasa duit melayang pun banyak.

beli sikit2.. kalau beli banyak terus terasa melayang betul duit.. huhuhuu