Baby demam on off

salam.anak sy 6 bulan..dia demam on off dah dekat 3minggu..setiap jumaat-isnin/selasa dia akn dmm..sakit mata dan naik ruam..sy xthu itu normal ke x..ada ibu2 y pernah ada pengalaman sama blh share?

86 Các câu trả lời

Sama la anak haritu naik ruam macam ni pastu mata pun merah..last2 g hospital tahan wad 2mlm.dokter bgtau mcm elegik tp org tua ckp mcm demam campak..x sure sbb apa? nk hilang dia 2minggu lebih la jgk baru sembuh😌 masa wad just masuk air dgn masuk ubat antibiotik

Ahad lps anak kami pun demam,x berak langsung and belakang leher anak kami ada binti-bintik merah.lps tu kami bawah p klinik kesihatan mak Mandin,skrg semua dh ok and berak x ok lg.banyak orang ckp yg anak kami nk dh tumbuh gigi kot sbb tu dia demam

anak sya pun demam skang umur 6 bulan... smlm 2 kali pergi hospital.last2 kana bagi ubat masuk d bontot..trun juga lah suhu..tnya org tua d kg. biasa demam bulan... drang bagi petua lumur kan air asam jawa d sluruh badan.. syukur skang suhu ada trun sdah....

anak sy 6bulan pon sama demam 2hari . alhamdulillah da ok 2hari berturut turun mandikan dgn daun bunga raya .lpstu bawa jmp dokter.dokter kata mgkn demam sbb nak tumbuh gigi .dia bg ubt demam je untuk baby . Alhamdulillah arini sejuk da bdn dia .

Baby demam anak saya 6bulan 18hari demam naik-turun suhu dh 3 hari berturut, dh pi klinik dh check doktor ckp demam biasa je, influenza/covid19 negative, sbb skrg kan musim virus risau laa kan.. ada tak moms yg pernah ada pengalaman sama boleh share?

ank sye selsema batuk nk dkt 3 mnggu tp ade jgk bwk pgi klinik . cucuk 6 bln pnye utk baby pun tangguh. baru nak baik selsema batuk, sakit mata plk .bnyak tahi mata, pastu liking . mngkin sbb panas dlm.. ade sesape tau ke petua utk share for my bby

11mo trước

sama la ank sy dmm semua da baik cuma tinggal sesema dan batuk berkahak, mcm2 da sy ikhtiar utk kahaknya tu

sama... anak sy 6 bln jgk... demam mata bertahi batuk n selsema... pg swasta bg ubt demm... esk demam lg n nafas laju bwk g emergency terus kne thn wad sebb kuman kt paru2... ank demam baik terus bwk g Klinik Sis... bhya sekarang...

semoga cepat sembuh syg .. alhamdulillah bby xdemam start bsalinn smpai 6 bulan nie ..cuma hrtu sy demam kobid .dia susu bdan ..dia demam pnas sehari..pastu lega .. imun ank kuat InshaAllah amalkan artic sea dan madu ❤️❤️

Pi klinik atw hospital baby saya umur 4bln demam 2hari pastu naik ruam di syaki denggi tp klu kita rajin breastfeeding dia kerap and kami ade bagi air kelapa dlm 3ml je Alhamdulillah tk sampai masuk wad

Lama sangat tu 3 minggu. Hari ketiga demam patut ke klinik kesihatan untuk cek darah. Jika demam masih on off sebaiknya ke hospital puan. Anak sy last week warded demam on off, batuk dan selsema. Alhamdulillah dah sihat.