Minyak Kelapa Dara

Salam..ada yang pernah consumed minyak kelapa dara ni tak..boleh share experience sikit bila start try and effect dia..tq ibu2 semua?

Minyak Kelapa Dara
1 Trả lời

Hamil ank kedua sy ikhtiar mkn minyak kelapa dara.. kata org memudahkn proses bersalin dan xde koyak.. sebenarnya bergantung pada nasib juga la to x salh utk ikhtiar. Sy iktiar niat sama la nk xde koyak/gunting, mudh bersalin dan utk sembelit. Sy ad refer pada doc juga.. katanya xde kajian perubatan kata mkn minyk ni xkoyak mudh brsalin tp trpulang pada kita nk mkn ke x. X slh nk iktiar lg pon x memudaratkan.. alhamdulillah bersalin kali kedua dipermudahkan, spttnya kena induce tp x kena dan bersalin kali ni x kena buasir (mcm bersalin pertama) wlaupun kluar tp sng msukkn dan koyak x bnyk.. alhamdulillah dipermudahkan walaupun sakit contraction sgt mencabar.. 😅