due date dh lari...

Salam warga ibu... Ni anak pertama kmi..due date 28/1/2020 Tp smpai skrng xde sakit n air ketuban pun x pecah lg...cuma keluar keputihan sikit..doc bg date 3/2/2020 admit dkt hosp..tp fmly members adviced jgn admit ..tnggu smpai air ketuban pecah br pi hosp...any suggestions u all's?...

8 Các câu trả lời

kalau doc dh bg tarikh, serah je diri ke hospital.. risau bby dlm kandungan dah berak, atau tali pusat terbelit, jantung mula lemah.. apa yg doc suggestkan ada hikmahnya.. duduk di wad, doc akan pantau, cek jntg bby n so on.. ank sy 3 org semua over due.. ikut je saranan doc.. utk keselamatan bby

4y trước

betul tu sy pun ibu 2 org ank..dua2 mengandung overdue dua2 ada masalah tersenderi..yg sulung dulu jntung lemah kene la emeng.czer ,yg kedua pula overdue emengcy czer juga sbb beby da berak dlm..Skrg lg seminggu nk hbs pantang ank kedua nie

Nak tanya family tu doctor bertauliah kah? Kalau ya ok boleh ikut apa family saran... Kalau x. Jangan ambil risiko. Kalau ada apa2 sebab kedegilan x nak ikut apa kata doctor. Jangan menyesal. N jangan pula nnt cakap doctor lambat bertindak.

Same ais sy pon lewat due date 7/1 baby sonok lg dlm perut Mase tu...doc bg tarikh admit wad 12/1...lebih baik ikot doc ckp baik tok kite and baby jgk...tkt die toksoh ckp la tpi redha...

Setiap orang lain rasa & cara sis. Dengar la kata doktor, better pergi hari ni jangan tunggu esok. Kita taktahu keadaan baby dalam perut macam mana.

Dh kena admit...sbb mlm smlm dh kena kontraksi...lpas scan alhamdulillah baby ok...so by esok kena induce

4y trước

Semoga dipermudahkan sis ☺️

Doc bagi date tu bersebab sis. Mmg kena admit. Please pegi hospital secepat mungkin. Takut ade komplikasi.

Sis, please listen to your doctor. They know better. Risau baby lemas ke apa ke.

4y trước

Tq sis... esok pg kmi pi check dkt hosp...Tula sis...kmi mmg risau sngt2 ni

Better ikt ckp doktor. Takut baby lemas lama2 tggu..

4y trước

Tq sis...klau cmtu esok ppgi kmi pi hosp buat check up