Teringin air kelapa

Salam. Utk first trimester ni, boleh ke minum air kelapa?

7 Các câu trả lời

wasalam. Ikut pada orang jugak, tapi saya pernah gugur tahun lepas sebab minum air kelapa + limau nipis 😅 takut covid punya pasal, tak fikir pulak diri tengah mengandung. kandungan 7 minggu, mungkin sebab baru lagi. lagipun air kelapa ada setengah bidan cakap tajam

pengalaman saya.. dari anak pertama sampai nak masuk anak ke 4 ni... xkira masa minum je air kelapa... banyak khasiat.. tapi xtahu lah ada pantang larang kata xboleh minum air kelapa usia kandungan awal lagi...

2y trước

Saya pon sama 😅😅

ada org ckp xblh. tajam katanya utk 1st trim ni. try dlu mnum seteguk 2. kalau ok,then proceed. sbb sy pon xmnum 1st trim. nnti hujung2 nk bersalin bgus mnum

Ada kata tak boleh, ada kata baik untuk kesihatan. Saya ada minum sekali dua masa trimester pertama tapi tak banyak.

Saya mmg banyak minum air kelapa dari 1st trimester sampai 3rd ni. Lagi pulak time puasa ni dia byk bagi tenaga

ikut org juga sis.. ada org ok je minum 1st tm . klu teringin sgt minum je tp jgn la byk2

sy minum air kelapa sebelum pregnant sampai la skrg dh 18w skrg.