Air kelapa

Boleh tak minum air kelapa waktu first trimester?

6 Các câu trả lời

Ikutkan sebenarnya boleh.. Cuma bila kita makan makanan proses, fastfood, junkfood semua tu.. Jadi bila sentuh air kelapa jadi benda tak sepatutnya.. Sebenarnya bukan salah air kelapa, tapi check balik makanan yang kita masukkan dalam usus tu dlu.. Air kelapa la paling elok diambil sebenarnya sebab neutralize kan badan kita.. Sebab tu sebelum mengandung, kena eat clean dan mantapkan mental dan emosi.. Barulah rahim kuat, dan tak ada komplikasi yang lain. Betulkan cara makan dulu ya..

sy tkut nk mnum.. tp ritu mak mertua paksa suh mnum utk kuatkan kandungan, sy mnum jugak tp 2-3teguk je pas tu sy buang😅.. klau ikutkan bole je, tp ikut la bdan masing2.. try and error je dlu, klau lpas mnum sakit perut, pas tu xyah mnum dh.. tggu 7 bulan bru mnum

saya pon teringin nak minum air kelapa. tp mak tak kasi, sebab takut body tak kuat, boleh gugur. kena tggu baby 6 bulan baru boleh minum untuk bersihkan dlman.

ikut badan Puan. Ada minum awal takde masalah. Tapi elok minum trimester ketiga. Badan dan baby dah kuat.

Ikt ats bdn msing2.. Sy 6mggu dh mnum, hri2 lak mnum.. Cm skrg dh kurg sb xjmpe cri. Hahahah

ikot antibody sis.. kalau sya dlu tkt nk mnm.. tp saya rsa sikit ja untk lpskn keinginan...