DISERANG SAKIT GIGI MASA HAMIL

Salam Sya nk tanya kebanyakan ibu hamil memang mudah diserang sakit gigi ye..sy mla2 Mri muntah2 ok lgi tpi lma2 jika saya diserang rasa loya atau muntah2 sy mudah sakit gigi..kli prtama jumpa doktor ggi kejaan,dktor kta tiada apa2 hanya scalling ggi sja..tpi rasa skit ggi ini xhilang sy btahan mkn Panadol TDK lama kemudian pergi klinik swasta dktor scalling skli lgi..sy ingtkn oklah tpi sakit itu masih ada..kli ke sy pergi lgi buat pmriksaan di klinik gigi krjaan..dktor cek kat radang gusi beri paracetamol DN berus gigi jnis lembut DN ajar teknik berus gigi dgn betul...sy ingtkn dh xskit tpi msih diserang sakit lgi..mungkinkah ggi Sya ini ada buruk yg xnmpk perlu dixtray....siapa ada pglman MCM sy...blh kongsikan tip

1 Trả lời

ye jika alahan muntah bnyk sgt ni carenye..jgn gosok gg slepas muntah or ketika muntah..gap kn 1 jam bru gosok..gg mudah rosak bile kite gosok gg mse keadaan muntah or slps muntah..sbb nye asid dlm perut kite berkumpul dlm mulut mse tu..carenya berkumor dlu slps muntah.satu lg wlau gg kite x rosak..tp ble peknen saluran sume darah akn berubah bg tekann..gg elok pn blh jd sakit..cube gune ubt gg y relief n sensetif