Ubat kuat rahim

Salam sy nk tye...sy ad bleeding dh pg klnik check Alhamdulillah jntung baby ad lg tp dktr xbg ubt apa2 pn..sy ad tye ad x ubt kuat rahim dktr ckp sy xleh bg...tp awk blh bli dkt frmsi atau klinik swasta boleh je mkn ubt tu.. Boleh ke sy bli ubt kuat rahim tu kt frmsi dn mkn?

4 Các câu trả lời

Asal tak pergi hospital sis, bayar seringgit jer hari tu saya bnyk jugak keluar darah ingtkan keguguran. Doctor kata darah lama dia bagi ubat duspastons jer.. 6kotak perlu abiskan.. tapi saya tak abiskan sebb darah dah berhenti. Kata Doctor pakar tak baik jugak ambik ubat hormon masa mengandung

1mo trước

nk confirm dlu kt kk mcm mne klunsruh pg hspital bru pg... Alhamdulillah dktr scan jntung baby ad lg..harini hari 3 dh mkin kurang drh cuma ad coklat pkat cm tu je kuar...

Jika doktor benarkan awak beli, so, boleh la beli dan ambil. Ubat tu boleh tahan mahal. Setahu saya KK kekurangan bekalan ubat tak pasti ubat hormon (kuatkan rahim tu) . So, jaga diri baik2 ya.

1mo trước

Beli di farmasi rm70. Klinik hrga rm120

memang kena beli kat klinik swasta sis.. Sy hritu beli sekotak rm90... lain klinik lain harga. cumanya Sy cek dgn doc tu dulu...nama ubat tu duphaston...

awk kena mintak surat rujukan drpd klinik tu, baru boleh beli dkt farmasi. sbb ubat tu, ubat terkawal. sy beli hari tu dlm rm70+ tak silap. makan utk 2 mgu.

1mo trước

terima kasih sis