Anak mula makan

Salam sy nk tnye..anak sy lahir 6/12..6/6 ni dy ckp 6 bln..boleh ke kalau sy bg bubur nasi awal dalam 1/6 camtu ?

4 Các câu trả lời

Baby sy lahir 3/12. Last checkup baru ni nurse cakap bulan depan dh boleh bagi baby makan. Sy tanya jugak perlu tunggu next appointment dulu tak, sbb next appointment pun 6/6 je, nurse kata takyah. Boleh start bagi makan dulu. So sy decide bagi makan awal so in case kalau ada pape sy boleh tanya nurse masa checkup 6 bulan

Kena tanya doctor or nurse yg check anak tiap bulan. Kalau kt kk semua tu direkodkan dlm buku baby even doctor bertukar kan so next appointment tanya doctor yg bertugas. Anak saya 5 bulan setengah dah boleh makan. Saya tanya time injection 5m

Nurse sy bgtau sy blh bg mkn ank smggu awl... 28hb 5 ni ckup 6 bln... Jd sy nk bg mkn ank sy sminggu awl ats saranan nurse

kena cukup 6bulan sis, even bapa hari pun.