anak nak masuk 6 bulan

hai anak sy nk masuk 6 bulan utk first meal korg bg puree ke bubur dlu ? konfius nk bg makan apa

7 Các câu trả lời

bg bubur bole sis . letk je sayu lobk merh ke bayam ke dgn isi ayam ke ikan sikit2 . nk bg pisg n nasi konsong d rebus tu pon bole . tpi blend la . klau dy xmau kemungkinan dy xsuke mknn tu atau pon nk mkn biase . yg kita rebus tnpe blend . mcm ank prtMA sy blend dy mkn . tpi ank ke dua sy xsuke lngag blend . dy suke ad rse ketol2 sikit .

Seeloknya mula kan dgn bubur nasi kosong, bila dia da biasa dgn bubur nasi kosong tu baru start campur dgn protein & vit. Puree boleh la bg bila dia da biasa dgn campuran bubur nasi td. Ia supaya baby xconfius & memilih makanan. Tq

Bubur nasi kosong dlu sis, bg dia biasa dgn yg tawar dlu.. bila dh start bg puree sayur or buah, selabg selikan dgn bubur nasi kosong, amalkan 4 days rules..

Bgi bubur kosong.. no salt or secukup rsa..

Bubur kosong

Ada terjumpa ni kt group fb. Boleh jadikan pnduan. 😊

Kena start dengan bubur nasi kosong dulu ye.