Jarak mengandung dekat

Salam. Sy nk tnye la ade tk ibu2 czer yg termengandung jarak dekat , bukan ape ank sy baru 3 bulan emergncy czer . Tapi cek prngnant test 2 line .. jangan kecam ya sebab saya dah enjet depo tapi lekat juga .. sape ade pgalaman ya? Sy tkot luka dlm belum sembuh.. so Trus kn ke mcm mne? Sakit tk tmpt czer ?. tk thu la nk sedih ke nk hppy sbb ank kecik lg 😥 tlg shre yg czer jrk dekat . #bantusharing #pleasehelp

8 Các câu trả lời

alhamdulillah rezeki. Tapi terlalu dekat tu.. better rujuk pakar sis sebab ank sis pun baru 3 bulan bermakna baru 3 bulan sis lepas oprate.Setahu saya luka czer nilah yang paling lama nak sembuh dan makan tahun berbanding brsalin normal.Semoga urusan sis dipermudahkan ya

Klau benda yg memudaratkan blh nk gugur tpi kne minta nasihat Dr gak la sis..Moga Allah permudahkan sis..Ini laa yg semua org takut pregnant jarak dekat3 ni😣

3y trước

Aah betul saya pon terbaca jugak ttg hukum ni bnyk khilaf tp ade satu2 yg kite boleh ikut jika memudaratkan ibu dan anak dua2 pon nyawa kn

kalau bawah 120 Hari, hukum gugur makruh. namun, kalau lebih dari tu, Dan kandungan mjejaskan kesihatan & keselamatan ibu, wajib gugurkan.

insyaAllah tak kena marah sbb mmg merancang. doc akan pantau lebih sbb dekat sgt jarak.

alhamdulillah rezeki puan. untuk kepastian boleh terus refer doctor..

Apa2 kena refer dgn doc puan. Semoga dipermudahkan segala urusan ye

dapatkan nasihat doktor

mintak nasihat doktor