Placenta previa

Salam. Sy just nk tanya. Haritu checkup masa 30weeks Dr ckp sy punya low laying placenta.. lepastu datang balik semula 32weeks still low laying. Sy dh cuba buat sujud lama.. tp still xnaik. Ada pape tips lain tk utk naikkan uri? And ada peluang lagi ke utk uri naik semula? Tambah pulak baby still kepala di atas huhu #32week2day

1 Trả lời

sama mcm kes sy..ada doc bgtau tak sis placenta previa type apa? stahu sy..type 3 or 4, plg boleh pn naik smpai type 2.. (kalau dh 32w keatas) but still kena czer..sbb high risk...kalau type 1..boleh bsalin normal kalau xde apa2 mslh.. slalunya org bg tips sujud lama2 kan..insyaAllah..doa byk2..sy pn amlkn tips sujud lma2 tu...doc pn slalu bg smngt & psn pd sy utk byk2kan berdoa..kuasa Allah nnti semua dipermudahkan..jgn pegi berurut ye sis..bhya.. psl baby, baby sy pn kdudukn x mnntu lg..nurse ckp kt sy sblm 36w, baby masih boleh pusing2 lg..kalo dh.36w dh susah bby nk pusing sbb ruang dh sempit.. 😅 situasi kita sama..sy pn mnnti hr je utk kena admit wad 34w ni.. semoga urusan sis dan sy dipermudahkan...amin.. 😊