Macam mana nak check dkt kk?

Hi salam. Sy nk bertnya, mcm mna kita nk pi kk and bgtau nk check pregnant or tak? Confius nk bgtau mcm mna, takut salah bgtau 😂😂 And ada suggestion tak kk mna yg ok utk check dkt KL ni. Terima kasih. #pleasehelp #ingintahu #firstmom

7 Các câu trả lời

first time pregnant, kena confirmkan dulu betul2 pregnant antara pergi kk atau klinik luar. kemudian, pergi kk yang berdekatan dgn rumah ye. tak boleh kk lain, nurse tak bagi. bila dah confirm preggy, buka qmed.asia tu, cari kk yg paling hampir dgn rumah, kemudian tekan bahagian ibu & anak dah booking utk appointment utk buka buku pink. saya duduk klang valley(shah alam) mmg masih kena guna qmed utk booking buka buku pink. *notes ya : wajib kk berdekatan dgn alamat tempat tinggal ye. if tak sia2 je kena reject utk daftar.

walaikumslm sy 1st tahu pregnnt buat upt naik 2 line. hsbn terus bawa p kk ksi knfm 😂 excited sngt. smpi x tpkir scan klinik luar lgi pun x tahu nk kna scan ke apa dlu . p kk ctaw nk knfm pregnnt pstu dia suruh tungu . nthn bila doc dkt kk scan pewut knfm pregnnt 7w tyme ney terus buka buku pink. lama juga lah nk kne tungu. tpi klo nk scan klinik luar blh juga ..n buka buku pink dkt kk

Hi salam. Tak pasti sis kt mana check okay di kl. Tapi kalau saya pergi klinik swasta dulu. Bila dah confirm saya baru tanya dekat kk macam mana prosedur nak buka buku dan follow jela bila waktu yang perlu buka buku pink Kalau sis nak check juga di kk boleh tanya dengan pembantu klinik nak check pregnant atau tak.

Boleh je trus p kk nanti dia buat upt utk cnfirmkan pastu yrus buat bku pink.. Tpi kalau awk buat scan siap siap dkt swasta dlu pon bleh jgk Bwk scan result p kk Mana mana memudahkan awakla

Beritahu "hendak confirm pregnancy". If dh buat test sendiri & dpt double line sama terang. Nnt dr suruh kencing utk test buat test yg sama. Lpstu nnt nurse bg tarikh utk buka buku pink.

Sekarang KK prefer awak bawa gambar scan baby terus buka buku pink. Tapi tak sure la kalau area KL

Pergi klinik swasta pun boleh. Kk selalunya pergi bila dh confirm pregnant (buka buku pink)