Period normal susah hamil

Salam, sy berusia 29 tahun. Kitaran haid sy antara 34hari. Adakah normal? Saya baru setahun berkahwin dan belum ada rezeki lagi. Adakah kerana kitaran haid sy yang panjang menyebabkan saya belum mengandun lg?

8 Các câu trả lời

Benda 1st kena buat if dah lama sgt menanti, suami & isteri pegi buat pemeriksaan kesuburan kat hospital @ klinik.. utk semak sekiranya ada masalah yg menghalang drpd dpt zuriat.. Kerapkan bersama suami.. If period regular bersama 12-18hari sebelum hari period. If period tak regular boleh check hari subur guna OPK tapi if ada PCOS saya tak suggest guna OPK sahaja. Saya suggest guna OPK & BBT (if tak tahu BBT tu apa, boleh google & join group BBT Tree kat Facebook) Suami & isteri consume supplement yg boleh support utk matangkan telur ovum & sperm. Saya suggest isteri consume Pregnacare Max Conception (Saya dah 2x lekat sebab consume ini & saya ada masalah PCOS), suami saya suggest Profotil (Tapi mahal & perlu saranan dar Dr. so boleh makan speman if nak jimat) TAPI if suami isteri takde masalah, isteri amalkan je laa folic acid utk persediaan hamil. If period awak mmg fix setiap bulan 34hari, itu masih normal..

waalaikumsalam, sy berkahwin umur 29.. 10bulan tempoh perkahwinan baru hamil, baru2 kahwin pun sy fikir camtu.. lepas kawen lagi la hormon xstabil kadang kitaran haid jadi 45hari.. Apa yg sy buat rajin² membaca, cari waktu subur, belajar guna opk, bersama waktu subur paling bagus selang 3hari xboleh selalu/kerap sngat sperm jadi kurang berkualiti.. jaga makan, paling penting sekali tak boleh stress² tau, tiap kali bersama awk fokus nak anak pun takboleh sbb awk stress dlm xsedar, kalau stress auto kacau hormon kita, susah nak lekat.. kena redha, ada Alhamdullilah, tak ada cuba lagi jangan risau.Rezeki tu akan dtg pada tepat waktunya.. Tawakal & berdoa 🫰🏻enjoy moment tgh berdua ni nnti ada anak kelam kelibut dah 😆 Andai kata dah berusaha makan tahun, boleh terus cek doktor ya

Sabar banyak2 sis.. saya 27tahun 8tahun kahwin dengan husband saya.. menunggu kehadiran baby.. alhamdulilah allah kabar doa kami.. sekarang saya dah 29week.. jangan putus asa.. doa banyak2 sembyg jangan tinggal.. ikhtiar apa yang patut urut 3 kali ke.. pergi hospital tanye pedapat ke.. makan benda elok2.. asid folic kena makan.. inshaAllah izin allah..

Klau kitaran haid regular awk mmg 34hri jd kira normal. Boleh dptkn rawatan dr utk tahu lebih lanjut. Sy punya cycle pun pnjang 31-33days. Light bleeding n pcos. Itu pun tahu sblum khwin, terus but rawatan lps kahwin.

period panjang or pendek tak kisah yg penting awk pham tanda2 hari subur, Bila hari subur.. hari subur jgn ikut applikasi period tracker sbb tak tepat sgt. lg okay klau awk guna jugak kaedah suhu badan.

Kitaran haid yg panjang tu berapa lama. Berapa lama tempoh haid?

1y trước

Haid 7 hari

Better jumpa doc

jumpa doktor