1st time mother to be

Salam, sy 1st time mother to be, semalam baru check & positive,apa langkah seterusnya sy perlu buat?

1st time mother to be
10 Các câu trả lời

utk skrg prgi je mane2 farmasi atau klinik swasta utk scan sbb nk tau brp week . n lps tu col kk terdekat cakap nk buat appoiment bukak buku . nti nurse akan tny bile last period n dah brp week ..nurse akan bgi trikh . tp asid folic pnting . mcm sy aritu dh positif trus g klinik je scan ..

4y trước

sama2 sis

klau bawah 8w mkn je dlu folic acid pastu dah 8w tu pergi la kk bukak buku pink certain kk 8w dah boleh bukak buku pink...certain tunggu 10w...tapi 8w tu dah boleh g scan kat klinik klau xsabar nk tngok baby

4y trước

acid folic sy continue makan lagi..nanti nak cari klinik yang boleh scan tengok..tak sabar 🤭

Jaga diri. Makan jangan skip. Makan yang sihat2. Nanti dah 12 w cam tu cl klinik set appt g buat buku pink. Anddd always positivekan diri. Barulah ceriaaa

4y trước

betul..awal2 ni susah sikit nak positivekan diri sebab asyik risau..tapi sy akan cuba..wish me luck 😊

Alhmdulillah..amin semoga sihat hendaknye..baby dn ibu..doakan sy jugak sis masih menanti permata hati selama 6tahun

4y trước

aminnn..😊

kire lmp berapa minggu.. 8weeks dh boleh pergi klinik check

4y trước

semoga dipermudahkan segala urusan.. take care

Tahniah sis.. Jaga kesihatan

4y trước

tq sis..insyaallah

bukak buku pink kat kk. ❤

4y trước

baik sis..tengah survey kk 😁

pergi klinik sis

4y trước

insyaallah..ramai nasihat pergi klinik..tq sis 😊

Tahniah awak

4y trước

tq wak..semoga rezeki murah 😊

tahian

4y trước

tq sis 😊