kaitan colic & nama

Salam smua.nk tnya yg lebih arif.org tua slalu ckp ank yg kuat nges 2 sbab nama xsesuai.betul ke?? Bila bca2 blk ank kuat nges ni sbb "colic".xda kaitan pon dgn nma.sbb since lahir dh mmng kuat nges.tnda2 mmng smua sma.2 belum letak or dftar nama pon.apa kaitan ye?? Terasa jugak MIL xbg pnggil or sebut nma yg kita letak 2.sbb katanye nma 2 la yg buat dye nges xssuai.ank xmmpu bawak nama 2.Tlg jwab yg arif..tq

1 Trả lời

Wassalam. Takde kaitan sis. In shaa Allah as long as nama yg diberikan ada maksud yg baik, jangan risau. Jangan percaya, dengar je. Orang tua biasa cakap macam tu, tapi colic disebabkan faktor lain.

5y trước

2 la..nma bkn main elok sy bg.xde pon mksd yg bukan2.sedih rsa.kita sbgai ibu.org lain plak yg mndai lebih😌