Mengadung slps gugur

Salam smuaaaa.. nk tnyaaaa.. sy bru 3 hari keguguran... blh x klau kita nk mgandung trs tnpa 3x period???? ???? nk sgt mgndung lg as soon as possible..... ke akn mybbkn keguguran skli lg klau lekat tlampau awal.. ad x sapa2 y ad pgalaman lekat trs after gugur.. tkut ad risiko plak

25 Các câu trả lời

Sy pernh keguguran.. Tpii masa tuu sy kat hsptal dtahan sebb demm denggi mna lgii msa tuu sy pregnet klau x silap 4bulan ..sy btul2 x tau sy pregnet masa tuu.. Then semsa sy dtahan tuu sy p toilet baby jatuh dlam mangkuk tandas.. Hampa persaan msa tuu memng sngat sedih.. X lama kemudian mlam mcam tuu ada dokter p jmpa sy dorng kata kena cucii.. Sy pn relakan jaklaa demii kesihatan badan kan.. (badan nak pakai lama) setelah menjelang malam sy pn dcucii.. Durng celuk ke dlam bagii kluar darah mcam dagng2 tuu.. Selepas smua suda selesai.. Sy pn suda kluar hsptal.. Mngkin ada 1 or 2weeks sy berisih blik.. Iyalaa sebb mama sy ada ckap lepas keguguran niy memng cepat lekat.. Hairan jugk rasa badan mcam x bestt.. Pdhal baru jak kejatuhan.. Then sy pn p laa belii urentest.. Alhmdllah 2line terang x sngka setelah kehilngan anak surgakuu kinii dgantikan.. Alhmdllah rezeki allah.. But sis melekat or x tuu smua rezeki darii allah tuu jak pesan sy.. Jngan berentii berdoa.. Insyah allah.. Allah xkan ujii hambanya dluar kemampuan kta.. 😊

5y trước

Tahniahh yg😍💕 sy y baca pn tumpang gembira😘💕 sy doakan baby awk lahir dgn shat nanti....

Tgok ats brp mggu kndugan sis yg gugur tu..bwh 3bulan biasa boleh terus nk prgnt..sebaiknya rehat skjp je ntuk rehatkan rahim..rahim yg alami keguguran ni ibarat buah yg belum masak dh jtuh ke tnh,sbb tu org tua duk ckp pntg gugur kena lg strict dri brnk sbnrnya..sabar sis..kalau sis jg rahim sekejap bg die rehat n pulih serta kuat,ambil acid folic jgn skip..lpstu dlm2,3 bulan lpstu dh boleh rncg tmbh ank balik inshaAllah rahim akn lebih kuat pgg ank..

Sy pun bru lps gugur jg..sy ada tya doc bila boleh mrancang utk mgndung lagi dlm masa terdekat ni..dia ckp 3x period ok dah..tp nurse akan ada bgtau klu nk mgndung lagi jarakan 6bulan..td baru lps berurut tradisional sy tanya dia bila boleh start mndung dia pun ckp 3bulan..tunggu rahim betul2 sihat.. xpa sis..3bulan x lama..insyaAllah klu ada rezeki kita akan mgandung lagi..

Macam saya lepas gugur, masa pantang memang jaga makan minum, urut 3 kali, berparam berpilis, Alhamdulillah lepas period sekali terus lekat. Rezeki😊 sekarang dah nak masuk 17 weeks. Doa banyak banyak sis.. masa saya gugur dulu pun, memang tak bole terima kenyataan, tapi be positive, mungkin Allah akan bagi lebih baik. Percayalah 😊

Sis kena tahu, gugur sebab apa? Rahim tak kuat? Jgn gopoh2. Bagi rahim kuat dulu baru pregnant balik..sbb tu doc suruh jarak. Risau chances gugur lagi. Tempoh jarak tu utk baik pulih rahim. Bukan utk saja2. Rahim adalah segala2nya utk perempuan. Jgn sbb gopoh2, lain yg jadi nnti. Rezeki Allah sentiasa ada. Jgn risau.

Sy lps ggur nurse suruh jarak 6 bln bru blh preggy.. Kebetulan mmg ckup 6 bln lbh preggy.. Mmg sy x rancang pun lps pda ggur tu.. Suami lps dlm lps bersama.. Nurse x galakkan hamil jrak yg terdekat sbb takut rahim x kuat lps tu tkut ggur lg.. Klu blh sis sbr dlu.. Ikut apa yg nurse ckp.. Insyaallah ada rezeki sis nanti..

Sy dua kali keguguran, first gugur blm tahu usia kandungan berapa.. Lepas 3 bulan kemudian pregnant lg, baru masuk 10w gugur lg.. Blm dtg bulan terus pregnant lg.. Skrg dah 35w2d day.. First keguguran tu pun tak lekat awal sbb doktor suntik perancang 3 bulan.. Kedua kali doktor tak bg perancang dah.. Tu terus lekat..

me ggur 25/1 /19 then 24/2/19 first period and last..lpastu dpt tau pregnant balik now 23/11/19 dh 38week6day alhmdulillah sekali shj period after gugur..i consult dgn doc KPJ dy ckp seeloknya 3 bulan rest kan dlu rahim tapi terpulang pada bdn masing2 klau rse okay kuat dan tak sakit so boleh truskan je 🥰

Semua ni depend kepada rezeki. Tapi seeloknya biarlah rezeki tu kita boleh jaga dgn make sure rahim tu kuat. Memg ada yg lekat terus lepas gugur tp sakit akan dtg kita tataw mcm mana rupa. Rahim nak pakai lama. Jagalah selagi boleh. InshaAllah rezeki anak ni semua org ada, cuma cepat atau lambat.

awk kguguran ade buat d&c ke? ,sy tkde buat d&c ,kantung kluar sndiri, sbb kndungan tk jdi, tnye doc perlu pntang tk, doc ckp klu tknk pntang pon tkpe, rahim sy tk kembang mse tu, tp sy pntang sminggu je, sy kguguran bulan 9 hritu, lepastu tk period trus lekat, skrg nk msok 8mnggu

5y trước

saya doc hosp mmng xde ckp ape.. nurse kt kk je ade ckp masa sy p amik acid folic td .. dia suh rehatkn rahim selama 3bulan ..