Baby kurang gerak

Salam semua.sy nk tnye.due date 4/4 skrg dh 38week 4day.normal ke baby kurang menendang.die gerak cume slow. Tapi tendangan takde..perlu ke sy pergi hospital

4 Các câu trả lời

saya dah 39 weeks, memang jarang dah nk rasa real kicks tu sis, sebab dia pon dah besar, tapi asalkan gerakan dia okay, means mengeliat atau sis rasa dia tolak² perut sis tu pon kira gerak jugak, x semestinya kena kick je

Tadi nurse ckp kalau kepala baby dh msuk laluan, mmg dia kurang menendang skit. Tp asalkan ckup 10 pergerakan. Kalau ragu2 bole pg hospital terus

klau kurang tendangan boleh tgk dri pukul brpe dea tidak tendang! ad mengeras x?

Asal rasa gerak je sis hujung2 ni. Baby pun dah padat dalam perut .