Plasenta Previa type 4

Salam semua..siapa ada pengalaman mengandung 28 minggu tapi uri lekat kat bawah....ada apa2 tips..tq.

6 Các câu trả lời

Hi sis. My placenta previa type 2. Tak sebawah sis tp nasihatnya sama. Kurangkan berjalan. Jgn angkat benda berat at all. Cuba spend time sitting atau kat katil saja. Doc juga akan nasihatkan bersalin secara czer, avoid natural. Czer akan arrange lebih awal biasanye krn ada kemungkinan bila cervix buka, placenta yang berdarah dulu. Bahaya utk mummy and baby. Both of you comes first yah. All the best ❤️ take care !

Sis kne rest byk2.. xleh byk berjln n bergerak..xblh stress kne hppy selalu.. tu yg nurse n doc bgtw sy ms sy dpt tw ada pp type 3 ms tu.. now sy dh bersalin..ank pn dh umo 3bln.. sy bersalin pada 34mggu.. bby lahir 2.1kg ..bby kne stay dkt nicu selama 17hri

5y trước

Ye btl tu..sis kne jg baik2.. jgn byk berjln..angkt berat2.. in shaa Allah xkn bleeding...pape jg dri bebaik tw..mg d pmudahkn segalanya..aamiin😉✌

Saya.. PP stage 4 waktu 28weeks.. Doc suruh bed rest kt rumah, kurangkan jalan, waktu solat sujud lama2.. Pujuk baby ckp dgn dia.. Alhamdulillah 32weeks uri da naik dkt atas..

5y trước

Kena banyakkan berehat n tidal mmbuat kerja kerja bert...avoid long distance travel...

Kena byk rehat jgn buat kerja berat.. other than that, check with docs for more advice sis. Goodluck sis

Banyak kan rest and jangan buat kerja2 berat sis.

Tak pernah lgi ... Smoga dpermudahkan sis