Supplements/ Vitamins

Salam hi semua, nak tanya sy baru lepas gugur secara natural.. nak tanya ade tak supplements atau vitamin yang bagus untuk consume? sebabnya tak dapat ubat pape pun dari hospital..

5 Các câu trả lời

Gugur bukan bersalin sis. Memang takkan dapat apa2 ubat. Supplement atau vitamin untuk apa maksudnya tu ya? Biasa supplement ni untuk ibu2 mengandung. Kalau nak consume sebelum mengandung, acid folic dah memadai. Dengan apa2 je vitamin yang sis memang tengah consume boleh continue aje ☺️

Gugur takkan dapat ubat. Nak ambil supplement, o&g I pernah pesan, just amalkan folic acid and vitamin d 1000 IU je utk readykan badan utk pregnant balik. Jaga pemakanan dan exercise

Amalkan makan folic asid awk. Folic asid bagus dimakan bila2 masa sahaja tak kira sebelum, semasa atau selepas bersalin sebab folic asid dapat memulihkan organ dalaman wanita

gugur mmg xdpt ubat apa sis. cuma klu kndungan masuk 2nd trimester ada la ubt cucuk diberi. nk suggest supplement, mkn je yg awk selalu mkn sblm pregnant

Aah sama, lepas i d&c 3 bulan lepas, o&g i bg 3 bulan folic acid +2bulan vit d.. Syukur skrg tgh k pregnant 7wks.