Suggest vitamins or supplements

Hi mommies. Saya first mom here. Pregnancy dah masuk 13 weeks but saya kerap sakit. Currently ambik folic acid je hari2. So nak tanya all the experience moms out there consume vitamins and supplements apa during pregnancy. #advicepls #firsttimemom #firstbaby

4 Các câu trả lời

Boleh makan blackmores pregnancy vitamin atau gnc atau shaklees. Kalau nak murah boleh consumes new obimin rm26 kot kat luar, kalau dekat kk boleh minta vitamin b complex ,folic acid and iron free je. Sometimes depend on nurse or doc consult kita. Dia yg akan bg sendiri tanpa perlu minta.kalau sakit kena ambik supplement. Bila kita pregnant kadang tak cukup vitamin. So boleh ambik sebagai tambahan. Kita tahu badan kita tak ok. Sesetengah org , ok . Tak makan pun sihat je. Kalau kita yg ada masalah kena jugak mkn supplement. Banyak kat watsons guardians or gnc shaklee amway jual. Try tgk feedback

Sy x berani nak makan apa2 supplement dari luar, makan ubat dan vit yg kena bagi dari klinik saja which is folic acid, vit b complex dan tmbah darah. Sakit kepala badan diawal kehamilan tu normal jangan saja sakit mcm high fever, batuk teruk. Bukan smua org sesuai dgn supplement dri luar utk tujuan memberikn tenaga or so on lebih2 lg ibu mengandung. So utk mengelakkan dripada mslh lain berlaku beter consult dgn dr sja mengenai mslh sakit yg x ditahani tu. Nt dr blh prescribe ubat yg sesuai.

xperlu amek supplement extra unless doctor yg suruh. ckup mkn healthy food, buah, sayur. jgn pandai2 amek supplement. x kena bdn, yg merana nnti awk.

Macam saya doctor suruh saya makan folic acid dan vitamin D + calcium.