Sengkak feedback

Salam semua, saya buat sengkak tadi, dia kata saya susah pregnant sebab rahim tak lantun bila dia tekan, ada sape2 pngalaman sengkak & dberitahu mcmni?#firstbaby #ingintahu #pleasehelp

10 Các câu trả lời

saya dlm bidang urutan sdh 10thn umur saya skrg dah 28 thn,brmcm saya jumpa trmasukla org yg urut peranakan ni..ads cust yg peranakan dia bila kita urut sakit,ada jenis peranakan berangin bila dah habis urut sendawa dia smpai muntah2,mcm2 lagi la,tp saya masih ttp suggestkan utk jumpa pakar cek masalah lebih lanjut..klau stakat utk urt bagi lancar peranakan nak naikkan xda masalah utk kesihatan dalaman kan and saya x urut sembarangan ya,saya mngambil kursus perbidanan yg d anjurkan kerajaan semasa di hospital.. susah pregnant atau tak itu bergantung pada rezeki masing2 bkn dari segi kita urut peranakan org kita blh ckp "ehh klau mcm ni susah mengandung"..😊

1y trước

Tmakasih atas pnerangan, saya dah buat tvs scan semua okay, saya urut satu badan haritu mmg byk angin, sengkak tu skejap je, sy pun tk amik hati sgt bila dia cakap susah pregnant sbb sy dari medical line, apa2 pun perlu screening

X perlu nak berurut, bersengkak semua tu. Kalau rasa nak pregnant tapi susah, dapatkan rawatan pakar. Lagi selamat. Bukan x percaya cara traditional tapi lebih selamat kalau rujuk pada yg lebih pakar dan bertauliah sebelum ada risiko2 yg x diingini. Kalau tersalah buat, sengkak ni boleh rosakkan peranakan. Sy dah dekat 10 thn jadi fisio. Kami nak rawat pesakit kesihatan wanita pun hanya yg dirujuk oleh doc je. Yg kami rasa x boleh buat, kami x kan buat dan biar doc yg bg rawatan sesuai.

1y trước

Maaf cik nk tambah..TVS sahaja xckup.Isteri boleh buat HSG test (check tiub takot ada blockage) dan suami perlu check sperm utk tahu speed, mortality, peratus yg okay..

try jg pemakanan... jika coffee lover try stop minum minuman berkafein jika ttc..jgn stress... mkn mknn berkhasiat ... mkn acid folic..satu lg mcm kwn sy dlu rahim kembang sbb suka minum air sejuk dan ais pun blh jd punca sbb lmbt hamil..bila dia stop smua tu .br blh hamil... wallahualam .pape smua tu kuasa Allah... kita merancng tp Allah yg tntukan...smuanya Allah dh tetapkan dan aturkan tuk kita..jnji kita jgn brputus asa dan sntiasa doa pdNya..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

1y trước

Tmakasih

sengkak bukan utk naikkan rahim ke..kebiasaannya org buat sengkak ni lepas bersalin...klu rahim dh tggi mmg lg payah la nk prgnnt sis..batter check kesuburan bgai..kdg² bnde ni rzki sis..bkn x subur cuma blum lg Allah nk kurniakan..

cuma nk tanya orang yg awak buat sengkak tu ada sijil perbidanan yg bertauliah tak? kalau tak lebih baik cuba la refer pakar sakit puan. untuk tahu condition sebenar keadaan awak.

1y trước

try makan acid folic . jenama apa pon xpe.. sbb acid folic ni mmbntu untuk ksburan kta

mcm mna tukang urut tu urut rahim ye? sedangkan organ rahim kecik dan tersorok.bila pregnant saja rahim boleh dirasa sbb makin besar..

sengkak untk org yg dh bersalin je sis, better sis jgn sebarangan bg org untk sengkak peranakkn.. bttr g pakar puan je

cuba tnya dia. rahim tu kne lantun pergi mana sptutnya bru dikata senang pregnant tu?

1y trước

Tiub puan problem mcmana ya

better cek kt klinik

sengkak tu apa?