34weeks 3days

Salam semua saje nak share utk hilang stress. Semalam cek up baby, tapi size baby 1.77kg so kecik sikit doc kata dan saya pun memang jenis kecik tk besar pun brt 41 tinggi 153 je . Tp kena pantau jgk. Sbb seblm ni mengandung anak sulung pun kecik, doc pantau jgk cuma tak boleh overdue la. Alhamdulillah, berslin 39w 4d anak sulung. dan yg no2 ni doc kata mybe kena beranak awal 37-38 weeks terus rasa down. Mikir kena paksa bersalin. Mohon doakan baby saya dpt berat yg cukup bfore 36weeks . Supaya boleh bersalin dengan tenang dan enjoy mcm frst prencncy dlu 😌 sorry la ayat agak kelamkelibut. Sedih takut memikirkan kena bersalin cukup2 bulan ni.

2 Các câu trả lời

masa saya 30w scan doc kata baby kecil sikit. First doc advise untuk tambah diet. Hari hari minum susu 2glass, makan cheese and toast, telur, and makanan routine lain mcm biasa. Alhamdulillah scan 32w baby naik normal. Sis boleh cuba klu takde alahan . Semoga dipermudahkan baby sihat 💪🏻

2y trước

Ohh yeke. Saya jarang minum susu dah skrg sbb tk berapa gemar. Tp kena strt semula la ni demi baby . Tq sis for the sharing

sy pun pregnant msuk 34w2d,berat baby 2.05kg sj..klu scan nnt 36w,berat bby naik ckit sj,mgkn terpksa bersalin awal dlm 37w @ 38w gitu...

2y trước

Semoga ada dipermudahkan urusan sis bersalin nanti . Risauu jgk ni