Perut rasa tegang

Salam semua, nk mnta pndapat. normal ke kalu dah 6bln, perut rsa tegang? sbb perut rsa tgg, pergerakkn baby pun tk seactive smlm. tlg advice.

2 Các câu trả lời

Normal sis. Saya pun mcm tu masa pregnant. Saya faham perasaan sis tu yg kita sebagai ibu mmg risau. Nak pulak, tak berapa rasa pergerakan baby. Nnti masa appointment kk, sis cerita pada nurse dan doktor. Kalau macam saya, dari early pregnancy sampai nak bersalin, memang tak berapa rasa pergerakan baby. Kadang2 je dia bergerak betul2 kuat. Tapi Alhamdulillah, baby sihat, normal, denyutan jantung pun okay.

5y trước

trima kasih bg kata2 positive. sy risau aceli, nk tggu appointment doctor harini. alhamdulillah, doctor ckp normal as long tk sakit masa tgg tu😊

Pegi hospital sis .. suruh Doktor check kandungan

5y trước

sy bru balik dr appointment dgn doctor td. Alhamdulillah, doc ckp ok as long tegang/keras tu tk rsa sakit mcm nk buang air besar, then its normal, sbb baby nk besar. lgpun skjp je, tk berulang. 😁✌🏻trima kasih btw ya