PUASA (11w+)

Salam semua, nak tanya sekarang ni saya tgh berpuasa dan dalam keadaan yg masih baik. Ada la rasa lapar2 tu sebab memang ibu mengandung ni cepat lapar kan, tapi saya masih boleh bertahan. Cuma sekarang saya agak risau kandungan saya, bila saya okay, adakah baby akan okay jugak sebab yelah baby perlukan nutrien jugak kan😩 Dengan cara scan jeke kita dapat tahu samada baby okay atau tak?

1 Trả lời

wslm..kita sama 11minggu 😄 inshaAllah ok je awk... cuma make sure kita alert dgn simptom2 mcm pening2, muntah, perut cramp, spotting dll... kalau ada simptom2 yg membahayakan better terus buka puasa ya... kita sama2 doa ye, moga Allah jaga baby kita sepanjang bulan puasa ni...

2y trước

aamiin2 harap2 begitu lah, stkt ni light cramp ada tadi sikit. semoga kita terus kuat🥰