Kalau anak meninggal automatic akan dilupakan ke?

Salam semua. Anak saya meninggal lepas 4 hari dilahirkan tahun lepas. Sampai sekarang saya masih sedih. Bertambah sedih bila biras lahirkan anak dan mak mertua banyak post gambar anak biras tu dan ckp tu cucu perempuan pertama. Anak saya perempuan tapi dah meninggal jadi mungkin dia tak kira la anak saya. Jauhhhh si sudut hati saya sedih, menangis setiap hari sbb benda ni. Ibu baby tu pulak tak sensitive dgn saya, sombong bila saya nak bg barang baby tapi tolak. Lepas pkpb ni jadi baru dia nk mintak barang yang dia nak guna. Maaf saya buat luahan di sini. Saya nak tau saya teruk ke bila kecil hati dengan diorang? 😭

33 Các câu trả lời

Jgn sedih. Anak sis yg telah pergi tu tiket sis ke syurga sedangkan anak pd biras sis belum tentu lagi. Memiliki anak bkn utk kita bermegah² sebab anak ni ujian. Sabar ye sis, sabar lebih nikmat pun lebih inshaAllah 😊

4y trước

a very good advice indeed

Takziah.. kesian awk.. xsalah awk nk berkecik hati, kalau sy dekat tempat awk pun rasanya lg teruk kot perasaan sy bila mil buat gitu.. tp apepun ank sis dah tunggu sis dekat syurga.. semoga ade rezeki baby baru buat sis ye 💓

awak kecil hati tu tak teruk. yang teruk ibu bby tu. apooo memula xnak lepas tu minta lak. iiieee awakk jangan bagi la. dah sombong, mintak pulak excuse me? 🙄

sabar yer dik.. Ingat anak adik tunggu adik di jannah. Mmg bila kita kehilangan anak kita akan terasa. So doa banyak2 semoga Allah beri kekuatan pada awak dan suami.

Sabar sis. Stay strong. Sy pun ada 3 anak syurga juga. Walaupun mereka sekejap jak jadi penghuni di rahim sy. Tapi sy tetap tak pernah lupakan mereka 3. 🤗

be strong sis... sy pun ada ank syurga.... walaupun dia sekejap je pernah ada dlm perut.. tp sy xlupakn... sekarang dia bakal dpt adik lg dah 11 weeks...

Takziah di atas kehilangan puan. Semoga puan diberikan kekuatan untuk hadapi kerenah manusia yang kurang sensitif. Stay gorgeous ya. InsyaAllah.

sabar ye sis..ank sis dah tunggu kat syurga tu..dijaga oleh bidadari syurga..jgn stress2..enjoy je skrg nie..Al-fatihah untuk anak syurga

jgn sedih puan. kat syurga nnti puan boleh peluk cium dia puas2. dia jgak yg akan tarik puan ke syurga nnti. insyaallah. be strong ye♥️

bnykkn bersbar sis..ad hikmah d seblik kjdian..xtruk pn sis..dri c2 sis dh thu perngai mertua&biras mcm mna..keep strong..😊🥰