Kehamilan

Salam semua, ada tak yg dalam ni tgh pregnant 20 weeks? Normal ke kalau 20 weeks taknmpk lagi perut nye? 😣 ada ke yg sama mcm saya?

1 Trả lời

saya 20 weeks. bulan 3 2021 due date. badan saya jenis gemuk pendek, jadi perut nampak baby bump. ala Pn, chill je. Kalau Pn jenis badan kurus, memang susah nak nampak baby bump awal2 ni. Kawan saya yg pregnant 9 bulan pun kena tgok dari depan baru nampak mengandung. Tak payah kisah pasal nampak baby bump ke tak. asal baby kt dalam sihat, tu je. Pn lepas bersalin nanti, nak turun berat senang. Yg badan gempal ni, kena usaha lebih masa pantang nak bagi kurus balik. saya perasan kawan saya yg kurus2 memang mcmtu. lpas brsalin pun maintain body. Jeles tengok kdg2 anak lbih 1 pun body cun melecun.

4y trước

ok je perut kecik. asalkan baby sihat organ smua ckup luar dalam. yg penting Pn jaga makan minum and pastikan nutrisi semua seimbang. 😊