Cadangan untuk naikkan hb low

Salam semua . Hi , ada cadangan tak nak mkn apa lagi yang boleh naikkan hb . Jambu batu , kerang , daging . Maltofer , iberet dah mkn . Tapi tak menjadi jugak 😭 check bp nadi pun jadi laju 🥺

Cadangan untuk naikkan hb low
54 Các câu trả lời

kena jarakkan pengambilan iron tablet dgn susu/kalsium. contohnya, iron tablet ambik pagi, petang/malam baru minum susu. iron tablet disarankan ambik sekali dgn vit c sbb vit c membantu penyerapan iron yg optimum dlm badan.