Sedihhh… susu badan drop ;(

Salam selamat pagi. Boleh tak saya nk kata2 semangat drpd ibu2 yg ada dlm ni… anak saya baru sebulan 12hari, tapi susu badan saya dh start drop. Sebelum ni kalau pam boleh dpt 6oz setiap kali pam & sehari pam dlm 3-4x jugak. Tapi sekarang nk dpt 2oz - 3oz pun struggle, itu pun pam sebelah pagi. Tgh hari, ptg & malam direct bf, saya tktahu anak cukup atau tak susu, jadi malam saya try pam rupanya lagi susah 1oz pun ambil masa sgt. Ya Allah. Saya kalau boleh taknak bagi susu formula & nak sgt breastfeed anak saya sekurang2 sampai umur dye 3-6 bulan. 😢

6 Các câu trả lời

nak tahu anak cukup susu atau tak kira berapa lampin basah dia dalam sehari

3y trước

Alhamdulillah baby so far setiap kali menyusu mmg akan berak/kencing. Masih tukar mcm biasa. Kadang najis sikit, tp air kencing banyak sampai berat lampin. Kadang najis banyak kencing sikit. Mcm tu lah sis