Symptom pregnant???

Salam. Saya nak tnya something. Saya skrng dpo 8. Tapi saya rasa sakit belakang. Rasa mcm tak sedap bhgian ari2. Mcm nak period pulak rasa dia. And rasa pahit mulut je. Tapi period lambat lagi. Seminggu lagi nak period. Ni rasa sakit nak period ke atau nak pregnant ye?

6 Các câu trả lời

Pengalaman saya, seminggu sebelum period dah rasa cramp tapi saya buat taktahu je sbb ingat nak period awal. Tapi cramp tu datang dalam 10-15 minit pastu hilang. Selang 2-3 hari ada balik cramp tu and 10-15 minit je then dia hilang. Sehari sebelum tarikh period dia lama sikit sakit cramp tu tapi tak period jugak. So saya terus buat upt sebab pelik selalunya bila sakit cramp tu, hari yang sama akan terus period. Alhamdulillah keluar double line. Clearblue tulis pregnant 2-3. Tak terlintas nak check awal sbb takda tanda lain selain cramp. Takda mual, breast pun tak sakit, kehidupan macam biasa cuma rasa cramp je 😂 Setiap orang lain lain kan simptomnya. Saya doakan semoga ada rezeki sis aamiin inshaAllah 🤲🏼

2y trước

Mcm mana nak tahu beza cramp pregnant dgn cramp period?

try buat upt je,saya dpo11 dah nampak double line samar,try 1st urin pagi2 tu,saya mula2 dulu pn rasa tak selesa kat ari2,breast sakit n mulut rasa besi,in sha Allah ada rezeki tu,tunggu delayed period blh buat upt

2y trước

Guna upt jenis apa ye?

yg saya rasakan sebelum period susu sakit.. selalu sakit cram bwah pusat.. mmg rasa nk period.. tp yang paling ketara payudara sakit memanjang..

simptom utk period pon lebih kurang sama kalau nk pregnant. so better kalau periods delay,awk buat upt test ye

simptom boleh jdi nak period or pregnant. simptom yg sama je. nnti buat upt bila delay period.

Sis last period bila.sy pn rsa mcm tu skrg..mcm sgugut tp lmbt lg period

2y trước

nk cek pon seram.. hehehe.tgu period klu delay jela.. awak camne da cek ke?