Buku pink

Salam Saya nak tanya now da 7w, Bila boleh bukak buku pink and macam mana? Call or terus walkin or by appointment?

13 Các câu trả lời

Call kk yang berdekatan, then bgitahu nak buat appointment untuk buka buku pink. So nanti nurse akan catat awak punya first day last period, nama and nombor telefon. Sebelum 12w nurse kk akan call untuk bgitahu tarikh appointment. Macam saya buat mcmtu la, tapi haritu dalam 11w kk masih xcall sy, aaya decide untuk call kk and tanya. Lepastu kk bgitahu dia lupa pasal appt saya. So sejak sy call waktu usia 11w terus saya dapat tarikh untuk buka buku pink.

boleh call kk terdekat utk mintak tarikh booking. sbb biasanya dorang takkan bagi walkin. sebab proses booking lama. bawa gambar scan dari swasta kalau ada. dokumen lain yg perlu bawa salinan ic suami isteri, salinan sijil nikah, bil api/air (ni depends pada kk, nak confirmkan alamat je).

Lain kk lain cara pengurusannya.. sebaiknya call dulu atau p tanya dulu kk yg awk nak buka buku pink tu. Nt dorg suruh la bw apa2 dokumen yg diperlukan. Biasanya buka buku pink ni antara 8-12w la.. nasib la kalau ada kosong tarikh tertentu tu dia bg awal atau lewat sikit..

Selalunya 12 week , klau awk dduk kl or selangor awk kna download apps janji temu tu dlu pastu book date dlm apps tu , klau walk in mcm tu je dia x layan dia sruh dw apps dlu . Ini pengalaman saya la , skrg ni x tahu la msih kekalkn sistem itu ataupn berubah

2y trước

tak perlu download pun takpe juga. Sis google Qmed Asia. kat situ nanti masukkan nama klinik yg sis nak pegi tu. Kalau ada dalam list, boleh book terus.

Salam awak. Awak google kk kawasan rumah awak. Make sure dalam kawasan tau sebab sometimes alamat rumah lain, tapi kk lain. Lepas tu requst nak set appointment. Nanti dia bagitau bila kena datang dan perlu bawa apa

call kk berdekatan . kalau saya call masa 7w . dah confirm pregnant . scan kat swasta baru call kk .. die bagi tarikh awal masa 9w buka buku .sbb pengalaman 2 kali gugur . so kena buka buku pink awal

sesetengah tempat kena booking dulu ada sesetengah tempat boleh walk in je...biras saya dia pun mengandung tak booking dulu...last2 pukul 3 ke pukul 4 baru boleh buka buku...lambat cheq oiiii....

call kk terdekat dgn awak. tanya procedure nk bukak buku pink mcm mana. ada kk boleh walkin dulu. ada kk kena buat online. ada kk kena buat appointment

boleh call kk/kd berdekatan dulu. lain klinik lain cara 😉 mcm sy, mmg kena call dlu n nurse akan inform blk bila blh g buka buku pink.. sbb ikut turn

lain kk lain prosedur sis , macam saya 2 anak saya walk in terus tapi saya pergi usia kandungan dalam 10w ..