priod

Salam.. Saya nak tanya.. Bulan ni saya datang priod lewat seminggu.. Bila sya test upt naik dua line.. Alhmdulilah saya syukur sbab 1tahun lebih kawen skrng allah dah bagi rezeki.. Tapi lpas saya test upt petang tu sya datang priod.. Sya p klinik.. Klinik bt surat p hospital.. Smpai hsptal test upt masih dua line.. Bila doc scan baby xnmpk.. Doc bt kiraan baby 5mnggu dah.. Saya priod 3hari dah habis.. Masuk cemera pon masih xnampak baby.. Ada yg pernah alami tak mcam saya..

16 Các câu trả lời

Sy pnh alami. period irregular pastu simptom prgnncy dh ade cuma x yakin prgnnt. Tp gatal jgk nk test sbb tetiba mabuk naik boat. Sy x pnh mabuk laut. Then test naik 2 line. Mmg xtau time tu bape mggu sbb xleh ikot date period. Pegi klinik scan 1st time xnmpk kantung. Husband muka xde riak lgsg. Sy tau dia kecewa. Sbb klo ikot LMP sy dh 8 mggu. Sy still fikir positive. Sbb upt makin clear day by day. 2 mggu lg scan. Alhamdulillah dh nmpk kantung baby. Time tu sy dh 5-6weeks doc bgtau if ikt saiz kantung. Sy rs kandungan sis masih awl. Bnykkn bdoa n sntiasa positif okay 😊

Ectopic pregnancy Sya pernah mcmni sist ,period lewat 3hari trus sa cek ada double line , keesokkn harinya trus sa ada spotting n perut crem ,bila p cek hospitl masi double line lg trus kena rujuk ngn doktr utk cek d dlm , bila scan xnmpk tpi bile kna ccuk dri bwa tu kndungn sya d luar rahim 😢 dlm haritu juga kna operte sbb ada risiko klo smpan dr ckp , my 1st prgncy, lpas dri oprte tu sblan lpas tu sa dah ngndung balik , syukur ank dah 4bln skrng .. Apa2 pn sist dgr nsihat dri dr k

Sis.. Kalu piyed 3 hari tuh., kdang2 rahim nk bg tnda yg yg da ade jani.. Slalu kalu kandungan baru 5w mmg x nmpk lg.. Tggu nnt da 9w da nmpk kantung tuh.. Kdg2 klinik swasta ni caj mahal sgt.. Dlu sy pnah kene.. Sy preggy 5w, pegi klinik swasta dea kate sy ade cyst, bkn pregnant.. Sy tggu lg 2w, pegi Kerajaan, dktor tros suruh buat upt lg skali and sahkan pregnant..

sy suggest sis pergi jumpa pakar terus.. sbb kalau ectopic, 6w tu smpt lg doc nak buang sblm fallopian tube pecah.. saya ada kwn mcm sis, dtg perios 2 3 hari je masa 5w.. bila scan x nampak, so doc scan guna tvs tgk sangkut kat tube rupanya, tu yg x nampak kt uterus.. so dia smpt bt operation utk buang baby tu sblm tube dia pecah.

Salam. Mcm sy sis. Sy xlewat period tp period 3 hari je.. Lps tu dh xde period.. Pastu rs cramp perut then stat spotting.. Bila cek upt positive. P klinik doc refer ke hosp.. N sama jugak confirm pregnant tp scan xnmpk. Mybe dh miscarriage.. Doc suruh tunggu dlu.. If x doc advice suruh buat dnc..

Sis,yg sis kata drh period tu byk ke sikit?sy scan 5week hny nampak kantung kosong..7weeks br nampak baby kecik je n ada degup jantung..7weeks sis g check lg ye..risau plk ektopik..

5y trước

Mcm priod biasa sis.. Tapi 3hari je.. Ni dah xda.. Mlm tdi p ambik drah.. Doc ckp kmungkinan dah xda.. Tapi sya dpt info dri fb.. Ada jgk yg mngndung tapi dtg priod mcm biase slama 5bln.. Org panggil bunting planduk

Jd MCM sya..last skli dpt tW mdung luar rahim stelah kndungan 12week.. dh pch kat sloran tiub follopio... Last skli tiub follopio sya kna buang sblah kiri.... Bln 6 2017..

5y trước

Nak tanya sis eytaa.. Slpas operation brapa lama tunggu dpat next pregnancy?? Ade tips tak?

Saya pun baru lepas scan tadi, tak nampak baby lagi. Tapi ikut kiraan dah 5weeks pregnant. Doc suruh repeat scan lagi 2weeks 😅

Bg sy 5 minggu tu msh terlalu awal nk nmpk baby dear,pling x pun kntung je,klo nk check btul2 ade baby mse 8-10 week tu baby n hearbeat nmpk

5y trước

Rmai jgk yg ckap mcm tu.. Tapi sya pelik sya dtg priod mcm slalu.. Tapi priod 3hari je.. Hri ni dah hbis.. Tu sya risau.. Mlm tdi p hsptal ambik drah balik.. Doc ckp kmngkinam dah xda.. Tapi ada jgk yg mngndung priod slama 5blan..

Masih awal lg tu sis...sy dlu pun masa check kat doc, scan masa tu 7week, nmpk kantung je..dgn ada heart beat...hrp rezeki berpihak pd sis...