Kandungan kurang gerak dan perlahan

Salam. .saya nak tanya. . Biasa kandungan sangat aktif. . Gerak sangat kuat sampai timbul2 kat perut. . Tapi sejak semalam sampai harini kandungan kurang bergerak. . Dan gerakan lebih perlahan dari biasa. . Biasa rasa je dia bergerak. .tapi sejak semalam kena alert betul2 baru rasa pergerakan dia. .tapi dalam tempoh 12jam (9pagi-9malam) tu cukup 10 pergerakan. . Adakah ini sesuatu yg saya perlu risaukan atau ia nya normal? Asalkan cukup 10kali pergerakan walaupun slow. . Hmmmm. . Risau juga saya ni. . Sebab anak pertama. . Kandungan sekarang 29minggu. .mohon kongsi. .

15 Các câu trả lời

Sya pun kurang gerak sis..tapi kdg aktif pulak kdg kurang gerak..normal kot..janji ada gerak hehe 29minggu dh

Normal sis. Ada kalanya baby kick kuat ada kalanya slow sikit. Asalkan ada pergerakan lebih 10x

Normal sis. Sbb br 29week kn? Baby masih nk rest. Asalkan cukup 10 kick kira ok

4y trước

Trima kasih sis. .

Seeloknya sis jumpa doctor

Better g je hosp cek..