Checkup hospital O&G

Salam. Saya nak tanya, ada tak sesiapa pernah pegi checkup dkt hospital dkt O&G? Apa je nanti doktor/nurse check ye? Sebab saya pernah admit ward haritu sebab kerap pengsan. So hospital set appointment lagi. #bantusharing

1 Trả lời

check up kat pakar selayang. lepas daftar, dia timbang berat, check BP. then kena panggil masuk bilik doktor, dia scan. ni paling basic lah. kalau ada apa2 isu dia jumpa dari situ, dia akan buat additional testing, atau apa2 intervention. depends on sebab apa awak dapat referral tu juga. kalau sebab kerap pengsan, maybe dia nak monitor Hb, BP, HR untuk assess hydration level atau pasang CTG untuk check jantung etc.

4mo trước

baby besar sebab apa sis? brp kg dia lahir? tahniah sis dah selamat melahirkan 💐 masa tu brp minggu?