Sakit di bahagian pergelangan tangan..

Salam, normal ke sakit berdenyut di bahagian pergelangan tangan hingga ke ibu jari.. Kdg² ibu jari tak boleh gengam mcm biasa..

Sakit di bahagian pergelangan tangan..
25 Các câu trả lời

Saya pon mengalami sakit pergelangan seperti ni. Dari trimester 1 hingga skrg trimester 3. Lagi² waktu bgun tidur,sakit sangat. Saya alami kedua² belah tangan, kdg² nak tarik selimut waktu mlm pon sakit. Sekarang 37weeks ada juga rasa kurang sakit tu. Kata doktor dan kwn²,lepas bersalin ianya akan hilang,mudah²an..

Saya pun mengalami masa mula2 tau pregnant.. Nak genggam tangan pon tak boleh.. Bangun tido sakit ya amat..pergi urut makin sakit 😭lepas tu saya ikhtiar beli losyen mustajab extra hot .. Urut dengan losyen tu sambil selawat.. Alhamdulillah 2 3 hari baik dah 😊

Yg skrg sya tengah alami..mula2 sebelah kiri skrg kanan pun ikut sakit rasany tk blh nak genggam rapat..apalagi lepaa bngun tidur..usia kehamilan 33weeeks..skrg ni tengah rasa tk tau bl blh baik..husband sllu urut bila mlm tp msh sakit sj😢😢

saya time bpantang anak ke 3 dan 4 baru2 mmg sakit sakit time tidur x dpt nk lelap...hampir 3 4 bln baru hilang...tak jumpa doktor pun...hanya rawat sendiri shj dgn perbykkn kalsium lgipun pengang baby time mnyusu huhh

Saya pun dah sebulan sakit pergelangan tangan ke ibu jari. .dua2 tangan pulak tu..Bangun pagi paling worst. Doc kata normal. Sy pregnant nak masuk 7 bulan. Kena kurangkan kerja2 berat melibatkan tangan yg sakit tu.

Saya lebih bersalin alami perkara yang sama. Jumpa Dr, buat xray semua.. Dr bg ubat sapu je bagi kurang rse sakit.. Lama jugak nak baik hampir 5 bulan.

Carpal tunnel syndrome..da rujuk dr..tu mmg biasa tuk wnita mngndung. Akn hilng bile da brslin nnt..lpas brsalin klu brlarutan skit nnt rujuk dr blik .

sy pun mengalami mase pregnant n dlm pantang skrg pun same... salah pegang salah gerak tgn mesti sakit.... x bole pegang baby lame2

Sy lepas bersalin bru terasa skit bhgian situ.. Kesian bby, nk dukung dy pun tgan xdpt tampung kuat2.. Da berurut pun xbaik jugak..

Sy pnh kena msa anak sulung . Tp lpas bsalin baru sakit .. lama juga nak hilang . Hampir setahun .. sy buat fisio dhospital ..