Sakit pada bahagian bertanda

Salam. Normal ke rasa sakit di bahagian yg bertanda tu? Mula2 ingat sebabkan bra ketat tapi bila dkt rumah saya tak pakai tapi rasa sakit jgk. Dari trimester-2 dah rasa sakit dkt situ... nak duduk/baring tak selesa sbb sakit #pleasehelp #firstbaby #30minggu

Sakit pada bahagian bertanda
8 Các câu trả lời

pedih ulu hati.. elakkan makan pedas n makanan bergoreng.. bole cuba minum susu/yogurt, biasa saya buat mcm tu sakit berkurang.. Kalo xtahan sgt bole ambil gaviscon tapi seeloknya mintak advise doc dulu..

Saya pernah mcm ni. Rasa mcm kena tekan. Susah nafas. Sis cuba jumpa doktor. Mungkin sama mcm saya masalah angin. Mungkin makan pedas atau makan lambat. Doktor bg ubat. Makan terus baik.

3y trước

asid reflux

pernah jgk jd..mse tu kne time mlm smpai ke pg..xblh tido lngsung sakit..g scan doc ckp ade bhagian tubuh bb y menekan kt situ..klau dduk lg sakit..usap2 pn x jd jgk

3y trước

Aa betul tu..bb dh mmbesar..ruang pn dh makin kurang..sbb jns sy perut kck..tp ank padat doc kte

Normal sis..dy rasa tercucuk sebab perut meregang..Ubah posisi badan jer..tegakkan badan apabila duduk.

Acid reflux tu saya makan gaviscon everytime rasa mcm tu tp jgn over la. 3x sehari je limit

Bila tidur Cuba Tinggi kan bantal dan mengiring

3y trước

Saya mmg tidur mengiring je kiri/kanan. Tkpe saya cuba tinggikan bantal pulak

sama la 😥 sedang mengalaminya sekarang ni

pedih ulu hati