35weeks

Salam nok taye normal ke perut ngeras sokmo 2 3 hari die buat..pinggang sakit sgt..adakah tanda2 nak bersalin..patut ke saya g hospital..tpi due lambat lgi 3/6

6 Các câu trả lời

sama la sy pon da 35wk,bby mengeras tp dia bergerak aktif dlm perot..nari dia mcm slow sikit..sy tak puasa dr td mkn saje..tp bby kurang grk...pinggang jgn ckp la mmg sakit tak bole bawak bincang,kelengkang kjp sakit jp ilang...

Sma la sya pun sakit pinggang sis ,apalagi lepas bagun tdur tu dengan tangan kebas 22 macam darah tak jalan.. Tapi sya baru 34w4hari perut pun kadang mengeras smpai sesak nafas kita.Tapi apapun sya tetap menikmati 😊

Kalau sayalah perut mengeras tu tanda baby lapar & dia stress. So saya kena makan pada waktunya takut apa2 terjadi pd baby. Lepas makan perut ok balik, selesa dh takde lg menahan sakit perit perut mengeras tu

35w dah ramai yg bersalin. Kalau dah mngeras campur sakit gila2 tu better gi hospital cepat2.. takut dah nak bersalin.

Samalh dgn kita... Tpi sy dh mula rasa sakit pangkal peha kjp ada kjp hilng rasa sakitnya... Smlm bby ngeras...

Pegi je check.. Kita xtahu ape jdi dkt baby