10week preggy. Menyucuk di bhgian bwh kt baby

Salam nk tye knpe ye rasa meyucuk kat bwah tu.. kat bhgian baby ddk tu.. tp tak sakit sgt pn ,rasa menyucuk skit pstu jap lg dtg balik menyucuk gtu. Rasa cam tak selesa #ingintahu #firstbaby

8 Các câu trả lời

Oo awal lg, 10week. Sy time 10weeks, Kalau rasa sakit mcm tu, dah terbiar kerja rumah, rehat je byk2. Jgn buat kerja berat. Tapi kalau dah sbb baby besar, maybe rasa skit tu sbb baby duk kat bahagian yg sakit tu la. So Kalau rasa sakit, ubah kedudukan bg selesa. Jgn biar duduk dgn sakit2 gitu.

3y trước

rasa menyucuk tu mungkin sbb akar nk tanam d perut tu untuk pegang kantung.. doktor explain mcm tu la kt Saya.. hehe

Boleh jadi sebab bby nk membesar. Itu normal. Boleh jadi jgk kencing kotor. Klau kerap, better gi klinik check. Sy hritu pun menyucuk kt bawah. Nk duduk, baring pn tk selesa. Bila ty nurse kk, nurse cakap normal. Tapi bila gi check kt klinik swasta, dpt tahu kencing kotor.

3y trước

ohhh mcm tu ye. haah kan, rabu sy check maseh sis

bedrest sis , tu je bole pesan ,jgn paksa badan bt kerje je, 1st preg mmg tk reti penat , tp bila duduk, sakit2 jugek bahagian pinggang bawa kedepan

Tulah saya baru masuk 10weeks rasa mcm cramping tu lgi byk than week sebelum nya. Baca google mcm normal

normal.. Pembesaran rahim dan janin. 🥰 banyakkan rehat, jngan buat kerja berat dan angkat berat ye.

3y trước

owww baik sis ❤️❤️

Kalau saya biasa rasa mcm tu.. lepas rehat & betulkan kedudukan semua ok..

3y trước

ohh jd normal la kn sis . hee

oww, masehh siss

normal

3y trước

macehh sis🌹