berat baby

Salam nk tnye, anak sy lahir berat 3.28kg, skrg umo dia 2bln 5ari tp berat baru 3.9kg, normal tak? Sbb klau ikut apps ni, average weight dia patut dah 5kg .. Tlg jwb mmy.. Tq..

16 Các câu trả lời

Baby sy lahir 2.98kg Masa 2 bulan berat 6.2kg Skrg dah 6 bulan berat 8.7kg Kerapkan penyusuan ye sis.. pastikan baby dapat penyusuan yg terbaik utk pertambahan berat badan yg ideal.

Btl.. Klu ikut app ni ptt da 5kg..tp xpe.. Sis usaha je.. Klu baby full bf.. Bg je minum susu terutama waktu mlm.. Sbb ada yg kata waktu mlm susu ibu agak pekat sikit..

Baby sy masa lahir 3.92, bila dah 6bulan ni berat bdn dia 6.5 Baby membesar semua tak sama ada sebulan da 5kg ada yg ada 6kg. Janji teruskan menyusu.

refer buku baby.. kan dia ada graf barat badan baby.. kalau xkene line merah means ok lah.. tapi klau drop itu sis kene bimbang

Selagi nurse/doc takde ckp baby problem means normal.kadang ney tak semua naik mendadak beratnye.yg penting berat naik ok da tu

baby saya pon mcm tu jgk... sekarang dah 7 bln.. berat pon 6 kg lebih jee.... bln dpn klau x naik jgk kna jumpa doktor...

Baby sy boy lhir 3.3kg 2bln 4.3kg skng msuk 6bln 12hri berat bru 7.kg..cbb nk sy lbih kpd tggi..normal je

Kalau baby sy boy 2 bulan 5 kg sis..alhamdulilah sekarang 6 bulan 14 hari 9.5kg...

Average berat 2bulan Boy 4.2-5.5kg Girl 3.8-5.2kg

Anak saya masa lahir 3.40kg..cucuk sebulan timbang 4.50kg