Vaksin bayi

Salam nk tnya. Anak sya umur 4bulan tapi doktor tersalah bg vaksin utk yg 5 bulan. Nk tnya ade apa2 side effect ke. Terima kasih. #pleasehelp

9 Các câu trả lời

Allahu.. please report the doctor for negligence sis. ada sebabnya dia suggest lain umur untuk lain vaksin. kalau tak ada apa2 side effect, alhamdulillah. tapi kalau ada? jangan tunggu ada masalah baru nak report sis, benda macam ni perlu report secepat mungkin. supaya mereka lebih berhati2 dan tak ulang kesilapan yang sama kat orang lain.

Kalau ikut jadual imunisasi, 4 bulan patut dapat first dose pneumococcal. 5 bulan dtap dose 3. Better sis refer dr lain untuk second opinion. And dalam buku baby sis check betul tak dr tulis vaksin yang dr cucuk tu. Kot dr tulis cucuk vaksin pneumococcal padahal dapat dtap. Gisau kang 5 bulan takut cucuk dtap lagi sekali pulak..

11mo trước

nurse kata, nnti 5 bln , kna mntk vaksin yg utk 4 bulan. dia ade remark dlm buku bby

cbe check kt buku pink vaksin 4 & vaksin 5 bln tu ape.. sbb ade vaksin yg 3 dos atau 2 dos.. so tkot nant kberkesanan vaksin tu da kurg klu lari tarikh/tempoh masa.. klu Dr ckp ok, then ok la.. just remind semula Dr yg dye tsilap.. tp normally sblum cucuk, Dr akan check dlu kt buku.. dos ape/vaksin ape

refer another doc sisssssss jangan tanya sini kami bukan doc. please go refer another doc and selalu follow up. risaunyaaaa. and tak silap saya awak boleh report doc tu sebab kecuaian. fight sis

buat report sis,in case ada masalah sis boleh fight utk baby. 3 anak sy cucuk vaksin di kk,nurse yg bagi. tak pernah lg Dr yg cucuk. sebelum cucuk pum,nurse akan terangkan vaksin apa yg dibagi,nama vaksin tu dan apa fungsinya

11mo trước

cucuk dkt private, sbb tkde msa pg kk. start 4 bulan bru prgi prvate, dktr ade sbt nama vaksin smua msa cucuk, sya rasa nurse slh bg info dkt dktr

bengong punya doktor boleh la pulak tersalah vaksin...bahaya mcm nie patutnya benda ² cmnie kena amik serius ...jngn cuai

Wow serious lah doktor salah bagi.. how comeee.. dah confirmkan dgn doktor ke mmg dia salah bg? Tak patut sangat

11mo trước

Peh dia treat macam takde apa2 pun. Ke mmg pandai cover tu. Hurmm. Sy xde pengalaman lah mcm ni n camane nk report tu pn x tahu 😔

Mcm mana awak tahu doktor bg tu yg vaksin tu untuk baby 5 bulan?

Allah kt kk ke sis kejadian ni

11mo trước

dkt swasta, nurse yg inform slh bg, wife nk tk smpt nk tnya dktr, blh bru bgtau husband, skrg kami risau ade apa2 effect ke. so far anak sihat alhamdulillah