Baby suka jeluak

Salam. Nk tanya baby yg suka jeluak ni kalau bg dia susu badan kenyang ke? Ank sy pas susu je.. Dlm 3-5 minutes cmtu mst muak/jeluak..baby sy bru umur 1 bulan. Tkut baby sy xkenyang.. 🤧Normal ke erk? #firstbaby #ingintahu

5 Các câu trả lời

kalau semua tanda2 ni ada pada baby awak mean baby awak dapat susu yg cukup☺️. setiap kali selepas baby menyusu ada sendawa kan baby tak? kadang2 baby jeluak ni sebab dia dh overfeed. baby minum terlampau lebih. saya punya baby pon mcm tu. 2 doctor dh sy refer. 1 doctor kk 1 doctor klinik swasta. sbb baby sy package siap muntah susu pancut😅. mak nye yg panik teruk. sedangkan dh sendawakan baby setiap kali lepas minum susu. doctor ckp normal selagi baby jeluak / muntah xtukar warna lain. dan doctor ckp mgkin overfeeding. sbb kadang2 baby mengempeng pon susu masih keluar dn baby akan minum. last sekali masa refer pakar sy ada tnya juga doctor pakar berkaitan baby sy kerap muntah/jeluak ni. doctor suspect ada gerd. jadi mmg doctor bg ubat utk baby. doctor soh habis kn dn tengok still ada masalah lg x.

2y trước

betul awak. itu yg doctor ckp dkt sy. tu doctor kk. lepas tu baby ada kena refer pakar sbb ada mslh tongue tie. alang2 jumpa pakar terus sy tnya juga berkaitan dgn muntah pancut ni. disebabkan kerap sgt jadi. kira dlm seminggu 2@3x doctor suspect baby sy ada gerd. jd dia bg ubat utk baby. doctor kata tengok lepas habis ubat tu masih jadi x lg muntah pancut tu. setakat ni mcm dh berkurangan

Normal baby jeluak sbb perut dia pun belum matang lagi. Kecuali muntah yg memancut tu. Ni sy tanya doc hari tu masa appt baby 1 bulan. Lepas susukan boleh cuba tinggikan kepala baby dlm 30minit. Sy beli bantal anti vomit tu. Lepas pakai tu baby kurang dah jeluak

2y trước

bantal tu beli dkt mn y sist

normal..dia overfeed tu yg jeluak tu

Umur berapa?

2y trước

Oh normal sis. Makin besar baby nanti akan hilang. Anak saya umur 3 bulan baru okay.