Buku pink

Salam nak tye klu kndungan 3minggu 3hari da bole buka buku pink ke ? Sbb pergi scan haritu dah nmpak kantung.

19 Các câu trả lời

Aikk 3 minggu..normal bila dh lewat dtg haid..kita akn cek dgn upt n time tu biasanya dh kira 4w..maaf akk pun confius.. Biasa buat buku atas KK..tp perlu buat sebelum masuk 12w..kalau pernah ada masalah kandungan or pernah gugur ..perlu buat awal utk pastikan masalah lama x berulang..

Sis bole call kkia tmpt sis nk cekup nnt. Inform dia yg sis dh scan 3w dh nmpk kantung. Nnt nurse akan bgtau bole buka buku bila. Kebiasaannya 8w keatas. Sbb 3w ni awal lagi.

Dkt tmpt sy dah boleh . Sy bukak buke pink kandungan 4weeks..lebih awl lagi elok sis . Satu lagi jemu la skit chekup byk kali .tp takpe utk kebaikkan ibu dn anak

Boleh kut sebab hari i nak gi buka buku masa week 13 nurse tu ckp bila dah tahu preganat terus dtg ambil apoiment cuba sis pergi klinik

awal sgt tu.. tunggu 9w 10w la.. sy 9w bkak buku.. dkter kk pakai scan yg dkter swasta bagi..

Tapi.. atleast jumpa Dr kat klinik, so dia boleh prescribe folic acid.

tunggu 8 weeks ke atas for now jaga makan n jgn byk brgerak sgt

Tunggu 8weeks sis,...sy hari tu tunggu 8w bru buat buku pink 😁

Cmne tau prgnant sdgkan 3 mggu tatikh period pon x smpai lg

5y trước

Mgkin dia check kat application kot, kan kena bgi msuk last period..

Masa sy 8 weeks nurse suruh dtg 10 weeks keatas..