pakaian baby

Salam nak tnya?barang2 baby mommy2 beli berapa weeks ea?sy xthu, sbb sy ank first..skrg sy dah 10 minggu 2 hari..sy buntu skrg ni...? excited nk beli brg2 baby sume..?

68 Các câu trả lời

28 week bersamaan 7bulan kandungan.. Seelok2 nya.. Tapi jika kurg berkemampuan.. 20 week ke atas boleh beli sikit2.. Ikot kemampuan..Sbb barg baby mahal.. Klo bli selepuk mau botak kepala papa nya nk bayar.. N baju new born bli sikit jek sbb nnty bby cpt bsa klo bli bnyk tkot mmbazir.. N bby lahir bole bli lg mna yg perlu.. N akn ada org bg.. Mcm sy btul ikut pantang.. 7bulan baru mula beli.. Tp sblm tu baju mna kawan,kakak adik ipar bg tu.. Kita rendam n cuci.. Pack.. Pakai selepas klua hospital.. Sbb bby first.. Bli new born bju 4 5 pasang n brg kperluan lain so x berat rasa.. Wlopon ada org bg still nk yg baru untuk ank kn.. Memadai laa.. Jgn berlebihan.. Sbb lpas bsalin duit jga perlu gna..

Dalam 6 7 bulan ke atas dah boleh beli sikit² dah. And dah boleh prepare beg utk labor room. Sekarang ni awal sangat awak nak beli hehe. Jantina pun taktau lagi tu. Buat masa ni awak boleh start saving dulu pelan². Saya pun buat macam tu, buat saving and jaga kesihatan. Ambil tahu perkembangan janin setiap bulan so awak aware next month apa yang perlu and apa yang tak perlu makan dah sebagainya. Jangan lupa ikut cakap nurse tau 😊

Boleh ja , beli ja yg asas dlu , xterasa sgt duit tu keluar , beli brg mommy dlu ke , breast pump , kelambu , tilam , botol susu , atau apa² yg basic . Sy dr awal kandungan , sy dgn husb dah rancang , stiap bulan , kitaorang akan bajet 150 utk beli kelengkapan , Alhamdulillah , 7bulan , smua dh lengkap .. xpayah nak kalut g beli brg dh , lagipun dh xlarat nak berdiri lama bila dh masok trimester ketiga ..

5y trước

Okay tq ya .inshaallah sy bajet.

pakaian mcm awal lg nk beli, sy pun x beli lg pakaian, mandian, krim2 minyak2, mcm awal lg nk beli, ade pun yg turun temurun dari adik, hihi..sy dah 29weeks dh..rileks2 dulu...cuma sy setel awal bab stroller,almari,.sbb bby first, xtau nk kemas almari macammana dh,last2 beli la 1 untuk bby..set tilam, bath tub...yg besar2 cmtu je la yg da setel...car seat husband ckp hold dulu..😆

Bagusnya mummy2 ad prasaan excited nk bli brg baby..saya ni xtaulah..pmbawakn bdk ke..xde excited lngsung nk bli brg baby..saya msk 8bln bru bli..tu pun suami yg ajak bli klu x mmg smpi skrg xbli lg..bli pun ckit je..brg saya sndiri pun stu habuk xbli lg...org ank 2..3 pun still excited lg..saya ank first pun dh xde rasa..time 7bln kwn2 smua bebelkn saya hmm😔

Bila dah tahu jantina🤣 tak salah beli sikit2 dulu. Oh ya. Biasanya kalau anak first, kita yg bakal mommy ni excited sgt nak beli brg baby. Tapi jgn smpai membazir. Baju bby xyah beli bnyk sangat. Sbb klau baby dah keluar nanti, kwn2 dgn family akan hadiah kan baju baby. Takut nanti baju baby berlambak. Membazir ja. Sbb baby pakai kejap je baju tu

Saya masuk 7 bln baru start beli..sbb anak first semua bnd baru kena beli, tapi tu lh x boleh nk beli sekaligus sbb rasa juga duit mlayang .Saya beli yg penting2 je dulu mcm brg yg kena bawa pi hospital brg baby&Saya....lps tu beli set tilam, katil, stroller.skrg 70% je dh beli...harap hujung bln dpn semua dh settle sblm bln January due.

Kalau ikut petua org tua seeloknya 5 bulan ke atas sy pun beli 5 bulan ke atas baru sy berani nak beli and tahan nafsu juga nak beli sikit2 kumpul duit sampai satu masa nak shopping dgn daddy dia mmg trus beli banyak and beli yang penting terutama stroller , car seat , breast pump tp terpulng sis ni hnya pendapat sy ☺️

Huu awl lg. Sy beli pon masa dh 7 bulan. Beli sikit2. Yg brg mahal pon blh beli dr sekrg. Mcm car seat ke stroller ke steriliser ke, brest pump ke. Huhu. Sy beli yg tu dlu. Mcm baju baby tu, sbb da tau baby boy, baju lebih kurang. 😂 Kalau girl seronok sikit. Tp xpe. Dh selamat keluar seketul baby boy. 🤭

Awal lg tu.. sy 23weeks ni pn rse cm awl je, tp dh hmpir 90% dh mmbelinya.. huhu.. sbb ble perut bsar nti mlas dh nk jln.. mse 10weeks tu sy bru usha2 je.. brg baby mahai dri brg mommy😂 bli byk2 pkainya skjap je, klu kluarnya bsar lngsung xleh pkai bju yg bli ni.. adeh.. hrap boleh pkai lme lh