Baby tidak menyusu lebih 4jam

salam nak tnya normal ke kalau baby xmenyusu lebih dari 4jam sebab tido. Contoh last menyusu pukul4 ptg then sepatutnya pukul7 pulak dia menyusu tp dia tidur dalam pukul6 lepastu pukul8 lebih xbgun menyusu lagi. Perlu kejut atau biar dia bgun sendiri..Biasa dia bgun sebelum atau 3jam lepas menyusu yang sebelum tu

2 Các câu trả lời

Takpe sis. Sbb tidur pun penting bagi perkembangan baby. Kalau newborn je kene selalu kejut utk susu. Kalau dah 6 bulan ke atas takpe. Bagi susu, makan dan minum ikut kehendak dia 😊

7mo trước

Ohh kalau newborn mmg kene kejut utk minum susu.

umur brp sis?

7mo trước

perlu kejut sis .. nb mmg kuat tidur, boleh msuk angin perut klau kosong lama sgtt .. atleast 2 jam skli